Antbirlik, geleceğe damga vuracak ve birliği devleştirecek projeleri için çiftçiden tam destek aldı
Antbirliği uçuracak projelere
ortaklardan tam destek
Antbirlik, geleceğe damga vuracak ve birliği devleştirecek projeleri için çiftçiden tam destek aldı. Başkan Yavuz, birliği şahlanışa kaldıracak projeleri açıklarken, hizmetleri eleştirenlere ve Antbirlik satılıyor dedikodusu üretenlere seslenerek “Öyle bir dünya yok. Kim kimin malını satıyor. Burada ben olduğum sürece kimse bir çöp dahi satamaz” diyerek cevap verdi.
Antbirlik-Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifinin 2017/2018 iş yılı olağan Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdürlük Konferans Salonunda yapıldı. Genel Kurula Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca ile Mesut İlter, Çukobirlik Gene Müdürü Ahmet Çakıcı ve çok sayıda ortak katıldı. Birliğin 2017/2018 iş yılındaki faaliyetlerinin masaya yatırıldığı genel kurul toplantısında ortaklara sağlanan hizmetler ile birliğin gelir-gider durumu ve geçen yıl birlik bünyesine kazandırılan 30 milyonluk iş makineleri ile lojistik araçlar hakkında bilgiler verildi.
Marka projeler
Antbirlik yönetim kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, önümüzdeki yıllara damga vuracak ve birliği şahlanışa kaldıracak meyve suyu tesisi, konserve ürünleri tesisi, medikal ve kozmetik sektörüne yönelik hidrofil pamuk üretim tesisi, tahin üretim tesisi gibi dev projeleri hayata geçirmek için, ortaklarından yetki istedi. Delege ve çiftçiler, birliğin yıldızını parlatacak ve markalar yaratacak projelere tam destek verdi. Ayrıca 20 bin metrekare çatıya güneş enerjinin kurulması da ortakların onayından geçti.
“Öyle bir dünya yok”
Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, marka projeler hakkında ortaklara yönelik yaptığı konuşmada, “Biz Antbirliği 90 milyon borçla aldık. Piyasalarda güven sıfırdı. Adım atacak halimiz yoktu. Geçe gündüz çalıştık. Dedemin kurucu üyesi olduğu birliği kurtarmak için, bazen Ankara’da bazen de birlikte sabahladık. Göreve geldiğimiz günden itibaren birliğimize ait tek çöp dahi satmadık. Ama dışarıda hizmetleri hazmedemeyen, büyümemizi istemeyen kişiler sattılar diye dedikodu yapıyor. Böyle bir dünya yok. Kim kimin malını satıyor. Burası sizin. Ben yaşadığım sürece kimse bir çöp dahi satamaz. Sokakta kulaktan dolma bilgilerle bizleri, hizmetimizi karalamaya çalışan dedikodu üreten şahıslara itibar etmeyin” dedi.
“Bizden hesap sorun”
Yönetim ve hizmet anlayışlarında şeffaflığı ön planda tutuklarını dile getiren başkan Yavuz, “Sizlerde bizleri, kooperatiflerimizi ve yöneticilerimizi denetleyin. Sıkıştırın. Rahat bırakmayın. Her türlü bilgiyi isteyin. Hesap sorun. Bir kusur bulursanız, hesabını isteyin. Biz, birliği çıkarları uğruna kullananlardan sizler adına hesap soracağız. Ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, kimsenin yakasını bırakmayacağız. Sizde aynısın yapın. İki yılda birliğe 46 milyon lira katkı sağladık. Aylık 15-20 bin lira masraf açan araçların yerine 3 yıl garantili araçlar aldık. Projeler yaptık, yapacağız da” diye konuştu.
“Gücümüz var tok satıcıyız”
Başkan Yavuz, geçen yıl ilk kez çiftçiye kilo başına 450 lira kar payı dağıttıklarını ve bu yılda yine kar payı dağıtmak için, depolarda 2 bin 100 ton işlenmiş pamuğu üreticinin hakkını korumak için beklettiklerini belirtirken, “Elimizdeki ürünü en iyi fiyata satmak için en uygun zamanı bekliyoruz. Ekonomik gücümüz var. Tok satıcıyız, kimseye ürünümüzü yok parasına veremeyiz. Yüksek karla satalım ki, sizlere de prim verelim” diyerek fark müjdesi verdi.
“Bende pamukçuluk yaptım”
Kurula katılan Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca’da yaptığı konuşmada, kendisininde pamukçuluk yaptığını ve yörük çocuğu olduğunu belirtirken, “Pamuk işçiliğinin zorluğunu bilirim. Hakkınızı kimseye yedirmeyin. Hesap sorun, takip edin, denetleyin. Bizler sizin için buradayız” diye konuştu. Dizerkonca’nın salondaki pamuk çiftçilerine yönelik yaptığı “Aman pamuktan kazandığınız parayı dışarıda yemeyin, evdeki eşlerinizle yiyin. Kadınlarınız olmazsa haliniz ne olur” esprisi de salonda alkışlarla karşılandı.